Det här är min ryggsäck!

RyggsäckenSe på bilden.
Det finns många ryggsäckar.
Men den här är min.
Det här är en enkel ryggsäck i nylonväv, köpt billigt på Stadium i sista minuten inför en resa hösten 2004. I 10 år har den hållit mig sällskap på resor kors och tvärs över världen, tillsammans har vi på 10 år varit i 30 länder, återbesök ej inräknade. Det är lika många länder som antalet år jag har bott i Sverige – 30, det blir nästan en magisk harmoni.
Vi har tillsammans rest med lyx i Vietnam i öst och backpackat i Argentina väst, åkt skidor i Branäs i norr och kört runt i Sydafrika i, ahem, söder.
Ryggsäcken köpte jag för ca 400 kronor inför min första resa till Sydafrika och jag trodde det var en engångspryl, den var ju så… enkel. Inga extrafickor, bara ett par extra remfästen och inte speciellt “snygg”. Ingen Haglöf eller Fjällräven med andra ord.
Jag har försökt byta ut den vid flera tillfällen, men ingen annan ryggsäck har känts lika “rätt”. Man kan öppna hela locket som en resväska, man kan fälla in axelremmarna helt så den är slimmad när man checkar in den, fyller man den inte helt går den som handbagage.
Den har fått en hel del stryk, polis på Heathrow har gjort hål på den för fiberkamera, det har regnat på den, den har tappats och den har försvunnit i bagagehantering och återfunnits. Den har till och med använts som kudde!
Nu är det dags för min kära vän ryggsäcken att avrunda vårt decennium tillsammans med land nummer 31 – Indien.
Vi får se om min vän ryggsäcken går i pension 2015, eller om det blir 10 år till som vi reser tillsammans, det är så många länder kvar att upptäcka.
Vem vet, om 10 år kanske vi har avverkat 60 länder tillsammans?
Det finns många ryggsäckar.
Men den här är min, och vi gillar varandra.

Det här inlägget postades i Newsroll, Reseberättelser. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *